Indeklimaet betyder mere, end man tror

Det er især i de sidste par år blevet et større punkt på dagsordenen at have et sundt og klart indeklima. Det skyldes mange ting, men primært skyldes det, at medarbejderne på arbejdspladsen yder mere og har færre sygedage, hvis indeklimaet og atmosfæren er i orden.
Et godt indeklima består af mange ting. De vigtigste er et ordentlig støjniveau, en god temperatur og at der bliver udluftet regelmæssigt, så kroppen får noget frisk vind og en mild brise at arbejde videre på.


Har man et rigtig skidt indeklima, kan det tydeligt ses på effektiviteten hos dem, som er udsat for det. Symptomerne består i irriterede øjne, kløe i hals og næse, hoste og stoppet næse. Alle sammen små gener, som kan påvirke en i større eller mindre grad afhængig af, hvem man er.
Men faktisk kan disse relativt små faktorer, som nævnt ovenover være udløsere for langt værre sygdomme end blot disse astma og høfeber-lignende sygdomme. Det kan nemlig udvikle sig og føre til cancer og hjerte-kar-sygdomme, hvilke er sygdomme højest på listen over de sygdomme, der koster allerflest menneskeliv herhjemme i lille Danmark.

Skimmelsvamp skal man huske at tænke på

Det er derfor en god ting og en holdbar ting, at der er kommet mere og mere fokus på velvære hos de ansatte i landets firmaer, da det på sigt gavner os alle sammen, da det øger produktiviteten. Det er også klart sjovere og mere motiverende at være leder eller chef for personer, som kan lide at lave det de gør og ikke lader sig gå på at små irritationsmomenter i hverdagen såsom hoste og røde øjne, men i stedet giver sig fuldt ud, når de bruger tid på arbejdspladsen og giver alt, hvad de har uden at spilde tiden i hjørnet med lommeletter, næsespray og øjendråber.