Er sort rengøring nu også klogt?

En af mine bedste venner flyttede for et par år siden sammen med sin kæreste, i en mindre lejlighed i hjertet af Frederiksberg. Både ham og kæresten har nogle udmærkede jobs, om end de på ingen måde tjener kassen – de er vel et ganske almindeligt ungt par. De er dog travle mennesker, så de valgte hurtigt at tilkøbe rengøring udefra. I deres tilfælde kommer der en Filippiner forbi hvert 14. dag, som derefter giver den gas i en tre timers tid. Rengøringsmidler og støvsuger skal de selv stå for, men prisen er også rigtig billig, så det går nok.

Personligt kunne jeg dog ikke selv finde på at gøre brug af sort rengøring. Det er nemlig ikke helt uden risiko, ikke at benytte et etableret firma med en solid forsikring i ryggen. For mange folk, er deres hjem nemlig deres kæreste eje – ønsker man så ikke også, at man på den modsatte side er dækket hvis noget skulle gå galt?

Og ja, uheld sker altså fra tid til anden. En af mine andre gode venner, driver nemlig et rengøringsselskab, som ligeledes dækker Frederiksberg med hvid rengøring. Han fortæller fra tid til anden hvad der kan sker, og hvilke uheld som kunderne har været igennem hos deres gamle rengøringsselskaber, før de lander hos ham.

Det er menneskeligt at fejle

Eksempelvis skal der ikke meget mere end et par dråber ovnrens på et ubehandlet gulv, før at gulvet får en solid skade. Og nej, sådan en skade er ikke ligetil at få væk. Er der tale om et stort trægulv som går ud i ét, kan det betyde at flere rum måske skal tømmes for møbler, således at gulvet kan slibes ned – det er jo ikke muligt kun at slibe et lille stykke tid af gulvet. Både reparation, flytning af møbler, opbevaring og genhusning af dig og din familie i mellemtiden, kan hurtigt blive en dyr fornøjelse. Og tror du ærlig talt at dit sorte rengøringsfirma dækker skader som denne, eller skader på bordplader, ridser i vinduer eller andet som kan ske, når der arbejdes med rengøring? Nej vel!

Gør derfor dig selv den tjeneste, udelukkende at benytte et pålideligt rengøringsselskab, med orden i forsikringerne. Det vil du blive glad for på den lange bane!